Voorbeelden netwerkprogramma’s

Het netwerkprogramma met alle stappen is in 2006 ontwikkeld en voor het eerst uitgevoerd in Deventer.

manifestatie_deventerMet Deventer Duurzaam in Gesprek hebben we met de stad (bewoners, initiatiefnemers, overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties) het gesprek georganiseerd en de aandacht voor duurzaamheid actueel gemaakt. Lees ook Netwerkverkenning Deventer, duurzaamheid als kracht van de stad.

logo_ivmj_vierkant_120Van 2010-2012 hebben we met verschillende gemeenten in Gelderland (Ede, Wageningen, Renkum, Rhenen en Wijk bij Duurstede) het netwerkprogramma ivmJongeren uitgevoerd. Jongeren niet als probleem benaderen, maar initiatieven en netwerken stimuleren en faciliteren.

 

kaft_onderzoek_OVJIn Rhenen is nog weer een vervolg aan gegeven aan ivmJongeren met Ondernemers voor Jongeren Rhenen. Ondernemers die jongeren helpen met initiatieven en netwerken, vertellen over hun eigen ondernemendheid, klussen verzamelen en participeren in de stichting. Met de jongeren is een werkplaats en een klussendienst opgezet. En elke vrijdag samen eten.

gemeentelijkenetwerkstrategieVan 2012-2014 is met team Samenleving van de gemeente Renkum in het kader van de decentralisaties een Gemeentelijke netwerkstrategie voor regievoering ontwikkeld en in de dorpen van de gemeente Renkum netwerkprogramma’s uitgevoerd.

Vanaf 2015 zijn we voor de netwerkprogramma’s gebruik gaan maken van het digitale platform. Zie VioNet in gebruik:

VioNet in gebruik